no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 10 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Συνάντηση ΣΕΚ-ΥΠΑΑΤ Εκτύπωση E-mail
29 05 2011

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, κ. Παναγιώτη Πεβερέτο, με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μιλένα Αποστολάκη όπου συζητήθηκαν όλα τα καυτά προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Συζητήθηκε, κατ΄ αρχήν το θέμα συγχώνευσης του ΕΛΟΓΑΚ με τους τρείς οργανισμούς ΕΘΙΑΓΕ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΓΕΠ.

Ο Σύνδεσμος εξέφρασε την αντίθεσή του για τη συνένωση αυτή την οποία θεωρεί αδικαιολόγητη και ανεφάρμοστη στην πράξη και επεσήμανε ότι:

  • Ο ΕΛΟΓΑΚ είναι ένας οργανισμός στο πλαίσιο των εργασιών του οποίου περιλαμβάνονται έλεγχοι εισαγόμενου γάλακτος και κρέατος και μάλιστα με πόρους που επιβάλλονται απευθείας στα εισαγόμενα ζωικά προϊόντα. Συνεπώς η υπαγωγή του ΕΛΟΓΑΚ σε έναν Εθνικό φορέα που θα ασχολείται αποκλειστικά με εθνικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα θα του στερήσει τη δυνατότητα είσπραξης των ανάλογων εισφορών που εισπράττει σήμερα.
  • Ο ΕΛΟΓΑΚ είναι αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός και στηρίζεται αποκλειστικά στις εισφορές των επαγγελματικών κλάδων που ασχολούνται με το γάλα και το κρέας και μάλιστα με εισφορές που έχουν επιβληθεί και σε εισαγόμενα προϊόντα όπου το κρέας και το αγελαδινό γάλα συνεισφέρουν ουσιαστικά λόγω του μεγάλου όγκου των εισαγωγών. Δεν θα είναι δυνατόν συνεπώς  πόροι που προέρχονται αποκλειστικά από ιδιωτικούς φορείς να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δήλωσαν δε στην Υφυπουργό ότι ο ΣΕΚ θα αντιδράσει με όλα τα δυνατά μέσα.

Όσον αφορά τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, επισημάνθηκε στην Υφυπουργό ότι παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της πολιτικής για το γάλα σε πανελλαδικό επίπεδο και ζητήθηκε να περάσει στα χέρια των οργανώσεων της Ηπείρου και των κτηνοτρόφων με παραχώρηση  του ποσοστού που έχει η ΑΤΕ στη ΔΩΔΩΝΗ στις ΕΑΣ της Ηπείρου και τους κτηνοτρόφους της έναντι συμβολικού τιμήματος.

Συζητήθηκαν επίσης με την Υφυπουργό και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τομέα της κτηνοτροφίας:

  • Ο Σύνδεσμος εξέφρασε την αντίθεσή του για τη μετάταξη  των ζωοτροφών σε συντελεστή ΦΠΑ 23% από το 13% που είναι σήμερα. Επισημάνθηκε ότι μια αύξηση 10% θα είναι πλήγμα για την κτηνοτροφία δεδομένου ότι θα αυξήσει το κόστος αγοράς των ζωοτροφών που ήδη είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι μέχρι και 100%, και η αύξηση αυτή θα  μετακυλιστεί στα παραγόμενα προϊόντα.
  • Σχετικά με την Εξισωτική Αποζημίωση ζητήθηκε από το ΣΕΚ η καταβολή της σε όλους τους κτηνοτρόφους.
  • Όσον αφορά τα κτηνοτροφικά χρέη ο ΣΕΚ  επιμένει στο πάγωμα των χρεών των κτηνοτρόφων δεδομένου ότι η κτηνοτροφία περνά πολύ δύσκολες στιγμές, καθώς το κόστος των εισροών αυξήθηκε κατακόρυφα.
  • Ζητήθηκε επίσης από την Υφυπουργό :

- Να ενεργοποιηθεί το νέο πρόγραμμα για τη βιολογική κτηνοτροφία που καθυστερεί απαράδεκτα.

- Να αντιμετωπιστούν δίκαια οι πεδινοί αιγοπροβατοτρόφοι από τους οποίους έχει κοπεί οποιαδήποτε ενίσχυση από την εφαρμογή του άρθρου 68.

- Η χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΜΠΜΕ κεφαλαίων κίνησης για αγορά ζωοτροφών που τώρα ξεκινά η συγκομιδή των περισσοτέρων φυτών και σπόρων.

  • Τέθηκαν ακόμη τα προβλήματα σχετικά με τις άδειες των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και η Υφυπουργός τόνισε ότι τον επόμενο μήνα θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website