ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ arrow ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ arrow ΕΛΓΑ: Πάντοτε κάποιες άκαιρες δηλώσεις δημιουργούν προβλήματα στις ενισχύσεις ΠΣΕΑ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 12 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΓΑ: Πάντοτε κάποιες άκαιρες δηλώσεις δημιουργούν προβλήματα στις ενισχύσεις ΠΣΕΑ Εκτύπωση E-mail
14 11 2005

ΕΛΓΑ: Πάντοτε κάποιες άκαιρες δηλώσεις
δημιουργούν προβλήματα στις ενισχύσεις ΠΣΕΑ

 

(Δ.Τ.)

 

Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Νίκος Κατσαρός σε ερωτήσεις δημοσιογράφου για την πορεία της καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων του προγράμματος FAR (ζημιές Μάρτιος 2003 – Ιανουάριος 2004) σ’ όλη τη χώρα δήλωσε:

Την προσεχή εβδομάδα ολοκληρώνεται η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων για όλες τις καλλιέργειες μεταξύ των οποίων και οι βαμβακοκαλλιέργειες για τις ζημιές που υπέστησαν το καλοκαίρι του 2003 από το πράσινο σκουλήκι. Ιδιαίτερα για τις ζημιές αυτές σε μερικές περιοχές της χώρας (π.χ. Σέρρες) υπήρξε σοβαρό πρόβλημα ως προς την ύπαρξη ή μη ακραίου καιρικού φαινομένου (συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις) που να το εξέθρεψε. Η αρχικά απορριπτική θέση της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επενέργεια τέτοιου φαινομένου, με τα στοιχεία του φακέλου που συνέταξε η προηγούμενη Κυβέρνηση κυρίως γιατί σε προηγούμενο πρόγραμμά της το 2000 υποστηρίχθηκε και έγινε δεκτή η άποψη ότι το πράσινο σκουλήκι εκδηλώθηκε από αντίθετο αίτιο (ξηρασία), άλλαξε και έγινε δεκτή η πρόταση της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης και της νέας διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α.

Και είναι νομίζω καιρός να αναγνωρισθεί γι’ αυτή την επιτυχία η συμβολή όλων όσοι εργάσθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση. Της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργού και Υφυπουργού) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που με προσωπικές της παρεμβάσεις στα κοινοτικά όργανα συνέβαλαν στην αλλαγή των θέσεών τους. Η τακτική αποστολή υπαλλήλων και του Υπουργείου και του ΕΛ.Γ.Α., η συγκρότηση από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό επιστημονικής επιτροπής από καθηγητές Παν/μίου διερεύνησης των αιτίων δημιουργίας του φαινομένου, η αποστολή των μελών της επιτροπής στις Βρυξέλλες και η υποστήριξη της επιστημονικής τους άποψης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, η συμπαράσταση στην όλη προσπάθεια όλων των βουλευτών της περιοχής ακόμη και όσων έκαναν εποικοδομητική κριτική στην Κυβέρνηση και στον ΕΛ.Γ.Α. και το ενδιαφέρον και η βοήθεια και των εκπροσώπων της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και ο ορθός συντονισμός όλων αυτών των ενεργειών από τον ΕΛ.Γ.Α., συνέβαλαν στη λύση ενός σοβαρού προβλήματος, που βασάνιζε μεγάλο μέρος των αγροτών των περιοχών που εμφανίσθηκε το πράσινο σκουλήκι.

Μετά το FAR και την αίσια έκβασή του αυτές τις μέρες διεξάγεται ένας άλλος αγώνας με το πρόγραμμα FROST. Για τον αγώνα αυτό θα γίνουν δηλώσεις στον κατάλληλο χρόνο. Πάντοτε κάποιες άκαιρες δηλώσεις δημιουργούν προβλήματα.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website