ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ! +0,50% το χρηματιστήριο βάμβακος, +0,60% το δολάριο(16-9-2019)
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 10 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ! +0,50% το χρηματιστήριο βάμβακος, +0,60% το δολάριο(16-9-2019) Εκτύπωση E-mail
16 09 2019

Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ!

+0,50% το χρηματιστήριο βάμβακος, +0,60% το δολάριο (16-9-2019)

 

 

Φίλοι μου, εδώ στο www.cotton-net.gr ξέρετε, πολύ καλά κι από πολύ παλιά,  πως εμείς την «ξεροκέφαλη» αλήθεια πάντα γράφαμε και πάντα αυτή θα γράφουμε!

 

Αυτό κάναμε και στη φετινή χρονιά: Γράφαμε λοιπόν για «συμπιεσμένο ελατήριο», μιλούσαμε πως «όσο πιο γρήγορα τα βρούνε ΗΠΑ-ΚΙΝΑ, τόσο το καλύτερο» και άλλα σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο, πέρα από τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς κλπ

 

Δεν παρασυρόμαστε να βλέπουμε παντού «συνομωσίες», λες και οι τιμές φέτος (αυτή τη χρονική στιγμή) μόνο στην Ελλάδα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι (συνεχίζοντας όμως να παραμένουν υποστηρικτικές για το προϊόν, σε σχέση με όλες τις άλλες εκτατικές καλλιέργειες). 

 

Πέρσι ήταν η άσχημη οικονομική κατάσταση της Τουρκίας, φέτος είχαμε «σκαμπανεβάσματα» από τον Trump: τη μία μέρα «κακός» ο Πρόεδρος Trump, με το «δασμομπηχτικό tweet του» και την άλλη μέρα «καλός» ο Πρόεδρος Trump, με το «συναινετικό tweet του».

 

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε την επίθεση με drones στην Σαουδική Αραβία, που εκτίναξε τις τιμές του πετρελαίου (θα το πληρώσουμε όλοι ακριβά σε λίγες μέρες είτε στην τιμή της βενζινης είτε στην τιμή του πετρελαίου).

 

Ποιος ξέρει τι μας ξημερώνει αύριο ;

 

Φίλοι μου, έτσι είναι η αγορά, και ξεκάθαρα και συνεχώς αποδεικνύεται πως την επηρεάζει η «ψυχολογία» και τα διάφορα γεγονότα ή ακόμα και οι φήμες!

 

Σήμερα, αυτό το έχουν καταλάβει ΑΠΑΝΤΕΣ!

 

Έτσι οι φήμες που κυκλοφόρησαν από την Πέμπτη το πρωί (ώρα Αμερικής) πως ο Πρόεδρος Trump (μετά από άλλο ένα ακόμη tweet του) εξετάζει μια προσωρινή συμφωνία με την Κίνα, με σκοπό να υπάρξει «καθυστέρηση» μέχρι νεωτέρας στην επιβολή των δασμών (κατά ένα 20ήμερο σε πρώτη φάση, μέχρι νεωτέρας…), στάθηκαν ικανές να πυροδοτήσουν «εκρηκτική άνοδο στο χρηματιστήριο βάμβακος»… περίπου +3c/lib (μέσα σε δύο μέρες: Πέμπτη και Παρασκευή)

 

Υπενθυμίζουμε πως στις 3 Σεπτεμβρίου «παρακαλούσαμε» να πάει το χρηματιστήριο στα 58 c/lib και στις 16 Σεπτεμβρίου «καβάλησε» με άνεση τα 62,5 c/lib.

 

Όλα αυτά μέσα σε 13 ημερολογιακές μέρες!

 

Και να θυμάστε και το άλλο που λέμε και γραφούμε: To βαμβάκι έχει χρόνο ακόμα! Δεν είναι 100άρι, αλλά μαραθώνιος!

Θέλει παρακολούθηση, σοβαρότητα και υπομονή!

 

Σκεφτείτε λοιπόν, πέρα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βάμβακος, και πέρα από τα θεμελιώδη στοιχεία (ζήτηση, προσφορά, αποθέματα, παραγωγή) της παγκόσμιας αγοράς του βάμβακος, τι θα γίνει αν συμφωνήσουν ΗΠΑ-ΚΙΝΑ … ή (αντίστροφα) αν δεν συμφωνήσουν… και πως θα εξελιχθεί η όλη «ιστορία με το πετρέλαιο»πόσο θα επηρεάσει τις τιμές στις συνθετικές ίνες (rayon) κι αυτές με τη σειρά τους πως θα επηρεάσουν τις τιμές της «ηγέτιδας» φυσικής ίνας, του ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ μας!

 

Αυτή είναι η αμείλικτη αγορά, και επηρεάζεται από τα πάντα!

 

Τα ξέρουμε άπαντες αυτά!

 

Μπαντής Αθανάσιος

16.09.2019

Τελευταία ενημέρωση: ( 16 09 2019 )
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website