ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow «Βουτιά» 1,92% στο χρηματιστήριο βάμβακος, -0,40% το δολάριο (31-10-2019)
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 10 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
«Βουτιά» 1,92% στο χρηματιστήριο βάμβακος, -0,40% το δολάριο (31-10-2019) Εκτύπωση E-mail
31 10 2019

Με απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, παρά τα ισχυρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Facebook και της Apple στο τρίμηνο, αλλά και παρά την τρίτη για το 2019 μείωση επιτοκίων από πλευράς της Fed κατά 25 μονάδες βάσης (χθες) Τετάρτη.

Σημαντικό ρόλο στο κλίμα της συνεδρίασης έπαιξε ρεπορτάζ του δικτύου Bloomberg, το οποίο, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι Κινέζοι αξιωματούχοι εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για τη δυνατότητα σύναψης μακρόπνοου χαρακτήρα εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Στο ίδιο ρεπορτάζ, αναφέρει ότι οι Κινέζοι ανησυχούν για την "εκρηκτική" και απρόβλεπτη φύση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την πιθανότητα, μετά τη σύναψη μιας συμφωνίας, εκείνος να αποχωρήσει από αυτήν ξαφνικά.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εβδομαδιαία έκθεση του USDA που έδειξε πως οι εξαγωγές βαμβακιού μειώθηκαν κατά 13,03% οδήγησαν το χρηματιστήριο βάμβακος σε πτώση κατά 1,92% (1,26 cents/lb).

Παρακάτω βλέπουμε τι έγινε στο χρηματιστήριο και στην ισοτιμία του δολαρίου, πέρυσι, την ίδια περίοδο, και συγκρίνουμε τις δύο χρονικές στιγμές:

Και σε ότι αφορά την τιμή του εκκοκκισμένου  βαμβακιού η σύγκριση είναι συντριπτικά υπέρ της περσινής τιμής (πέρσι το εκκοκκισμένο ήταν 0,23 ?/κιλό ακριβότερο):

Η παραπάνω διαφορά (πέρσι με φέτος) στις τιμές "βάσης" πώλησης του εκκοκκισμένου βάμβακος, οδηγούν σε μία "μαθηματική" μειωμένη τιμή στο σύσπορο κατά 7,5-8,5 λεπτά ανά κιλό.

Επίσης, φέτος (σε σχέση με πέρυσι) ανάποδα μας πάει και η χαμηλή τιμή πώλησης του νωπού βαμβακόσπορου (η οποία απομειώνει την τιμή του σύσπορο με άλλα 1-1,5 λεπτά ανά κιλό).

Τελευταία ενημέρωση: ( 31 10 2019 )
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website