ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Η Ε.Ε. στηρίζει δυνατά και διαρκώς τη βαμβακοκαλλιέργεια
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 18 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Η Ε.Ε. στηρίζει δυνατά και διαρκώς τη βαμβακοκαλλιέργεια Εκτύπωση E-mail
09 04 2020

Η Ε.Ε. στηρίζει δυνατά και διαρκώς τη βαμβακοκαλλιέργεια

Απόλυτη, διαρκής, υποστηρικτική και πρακτικά αμετάβλητη παραμένει η ειδική καλλιεργητική (συνδεδεμένη) ενίσχυση στο βαμβάκι, και με τη νέα ΚΑΠ 2021-2027

Σωστή και δίκαιη απόφαση για τη βαμβακοκαλλιέργεια

Όταν την 1η Ιουνίου 2018 παρουσιάστηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την νέα ΚΑΠ 2021-2027, ακόμα και ο πιο δύσπιστος αναγνώστης της πρότασης ή ακόμα κι ο φανατικότερος «αντι-βαμβακάς» πείστηκε (μια για πάντα) πως η ΕΕ και θέλει, και πρέπει, και μπορεί και υποχρεούται να στηρίζει και να υποστηρίζει την βαμβακοκαλλιέργεια και τον τομέα βάμβακος (στο σύνολό του).

Μία απλή ανάγνωση, ακόμα και από τον πιο άσχετο, της 34ης αιτιολογικής σκέψης της πρότασης κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει τα παραπάνω, όταν αυτή ξεκάθαρα αναφέρει:

(34)     Σύμφωνα με τους στόχους που καθορίζονται στο πρωτόκολλο αριθ. 4 για το βαμβάκι που προσαρτάται στην πράξη προσχώρησης του 1979, είναι αναγκαίο να συνεχιστεί μια «ειδική ενίσχυση για κάθε καλλιέργεια» ανά επιλέξιμο εκτάριο που συνδέεται με την καλλιέργεια βαμβακιού, καθώς και στις διεπαγγελματικές οργανώσεις στις περιοχές παραγωγής βαμβακιού. Ωστόσο, δεδομένου ότι το κονδύλιο του προϋπολογισμού για το βαμβάκι είναι σταθερό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς και επειδή η εφαρμογή αυτού του προγράμματος έχει νομική βάση βάσει της Συνθήκης, η ενίσχυση για το βαμβάκι δεν πρέπει να αποτελεί μέρος των παρεμβάσεων που εγκρίθηκαν στο στρατηγικό σχέδιο για την ΚΓΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή και διαχείριση της ειδικής ενίσχυσης για το βαμβάκι, η εξουσία έκδοσης ορισμένων πράξεων θα πρέπει να ανατεθεί στην Επιτροπή.

Τι επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά, με την 34η αιτιολογική σκέψη της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1) Η βαμβακοκαλλιέργεια είναι και θα είναι διαρκώς υποστηριζόμενη από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό, βάσει των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

2) Τα χρήματα της ΚΑΠ για το βαμβάκι ή πάνε στην βαμβακοκαλλιέργεια ή πουθενά αλλού!

3) Η ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας από την ΚΑΠ θα συνεχιστεί και μετά το 2027 (βλ. παρακάτω πίνακα)!

3) Το κονδύλιο της ΚΑΠ για την ενίσχυση του βάμβακος ανήκει σε ξεχωριστό και διαφορετικό «χρηματοδοτικό φάκελο» από όλες τις άλλες ενισχύσεις που δίνονται στο πλαίσιο της ΚΑΠ!

4) Οι διεπαγγελματικές οργανώσεις και στηρίζονται και θα στηρίζονται από την ΚΑΠ!

Στρέμματα

Όσο δε για τα επιλέξιμα στρέμματα για τη χώρα μας αυτά παραμένουν σταθερά και αμετάβλητα στα 2.500.000 στρέμματα.

Ποσό ενίσχυσης

Όσο δε για το συνολικό ποσό της στρεμματικής ενίσχυσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόταση κανονισμού της Ε.Ε., αυτό ανέρχεται, στο διαχρονικά σταθερό ποσό των 180.532.000 ευρώ, το οποίο κατανεμημένο στα 2.500.000 στρέμματα της Ελλάδας, είναι σταθερό κάθε χρονιά και ανέρχεται στα 72 ευρώ/στρέμμα!

Και μάλιστα υπάρχει πρόβλεψη για το ίδιο ποσό και για τα επόμενα έτη! 

Αυτά για την υποστήριξη και αποκατάσταση της αλήθειας, και μόνο της αλήθειας, αλλά και την ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών και συντελεστών του τομέα βάμβακος…

 

Μπαντής Αθανάσιος
Γεωπόνος
www.cotton-net.gr

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website