ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ο 20λογος της εμπορικής περιόδου βάμβακος 2021-22
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 11 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ο 20λογος της εμπορικής περιόδου βάμβακος 2021-22 Εκτύπωση E-mail
13 10 2021

Ο 20λογος της εμπορικής περιόδου βάμβακος 2021-22

--------------------------------------------------------------

 

Δέχομαι καθημερινά πολλές επικοινωνίες με κάθε μέσο και τρόπο. Οι σημερινές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο! Έχω μιλήσει με εκατοντάδες από εσάς.

Απάντησα σε όλους σας. Έχετε όλοι το κινητό μου, είναι πάνω στη σελίδα, επικοινωνούμε συχνά, όπως τόσα χρόνια κάνουμε! Σας ξέρω, με ξέρετε!

Αναφορικά με τα ερωτήματά σας, ανακεφαλαιώνω και συνοψίζω στα παρακάτω, επαναλαμβάνοντας όλα όσα είπα κι έγραψα, και σήμερα και χρόνια τώρα, και τα οποία συνεχίζω να υποστηρίζω με το ίδιο πάθος, σθένος και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη:

1) Και το 2021 είναι χρονιά βάμβακος (τελεία και παύλα) !

2) Στόχος μας πάντα (πρέπει να) είναι η ΔΙΚΑΙΗ τιμή (με όρους αγοράς) κι όχι η ΚΑΛΗ τιμή (με όρους βιωσιμότητας της κάθε αγροτικής επιχείρησης). Όποιος κερδίζει σπέρνει ! Κανένας δεν υποχρέωσε κανέναν, με το ζόρι να κάνει κάτι! Κανένας δεν μπορεί να αψηφήσει τα μηνύματα της αγοράς. Όλοι «χορεύουν στους ρυθμούς της αγοράς.

3) Οι φετινές τιμές και υψηλές είναι, και απολύτως κερδοφόρες ! Για το εμπορικό έτος 2020-2021 είναι γνωστό το κόστος καλλιέργειας και η πρόσοδος, άρα γνωστό το κέρδος .-

4) Σε αυτά τα επίπεδα τιμών, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις προσφερόμενες τιμές και να τις  «προσπεράσει» με αδιαφορία !

5) Όσοι κάνανε προπώληση σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά, αφενός ισχύει το «ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ» – γιατί αλλιώς οδηγούμαστε σε άναρχο σύστημα τύπου «ζούγκλας» και σε "black list" αφερέγγυων συναλλασομένων – και αφετέρου δικαιώνονται που ευτυχώς (και σε αντίθεση με «τρελά» αιτήματα» που διατυπώθηκαν ) δεν «έκλεισαν» π.χ. 400 κιλά/στρέμμα και «έκλεισαν» μόνο 150-200 κιλά/στρέμμα. ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!

6) Η προπώληση είναι εργαλείο που θα πρέπει να αξιοποιείται κάθε χρόνο, με μέτρο και λογισμό. Είναι χρήσιμο εργαλείο, και η αξιολόγησή της αφήνει ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ !

7) Ο κάθε βαμβακοπαραγωγός, μόνος, ελεύθερος  και ανεπηρέαστος αποφασίζει πότε θα «κλείσει την προπώληση» ή εάν θα προτιμήσει την «τιμή ημέρας».

8) Προσοχή και σοβαρότητα όμως γιατί «Τιμή ημέρας» είναι η τιμή της ημέρας της συμφωνίας κι όχι να ζητούν μερικοί να «κλείσουν σήμερα…. με τη χθεσινή τιμή» επειδή έπεσε το χρηματιστήριο, ή να «κλείσουν αύριο… με την μεθαυριανή τιμή…» επειδή το χρηματιστήριο … ΘΑ ανέβει…

ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ !

9) Κανείς δεν γίνεται πάντα να «αγοράζει» στα χαμηλά και να πουλά πάντα στα «ψηλά». Πουλάει ο καθένας όταν είναι ικανοποιημένος με τα οικονομικά δεδομένα της αγροτικής επιχείρησής του, της κάθε αγροτικής επιχείρησης. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

10) Κανείς δεν είναι προφήτης να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον, στο εγγύς και στο απώτερο. Παρακολουθούμε όλοι με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σωφροσύνη. «Κάνε με προφήτη, να σε κάνω πλούσιο»

11) Επίσης, τουλάχιστον εγώ, δεν προτίθεμαι να «βάλω αλάτι στο πιάτο  κανενός». Όποιος θέλει, όποτε θέλει, σε όποιον θέλει, κλείνει όση ποσότητα θέλει, με όποιους όρους αυτός θέλει αλλά και μπορεί να πληρώσει η αγορά.

12) «Πούλα και μετάνιωνε»

13) ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ !

14) Το βαμβάκι είναι μαραθώνιος, και όχι 100άρι !

15) Τα σκυλιά γαυγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά !

16) Και τα αεροπλάνα πάνε στο Πεκίνο, αλλά κινέζικα δεν μιλάνε!

17) ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ !

18) Θέλουμε ποιοτικό, στεγνό, αποφυλλωμένο βαμβάκι, από γενετικό υλικό με άριστα αγρονομικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά !

19) Στηρίζουμε τις προσπάθειές της ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ, για την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού βαμβακιού, του «λευκού χρυσού» μας, του βαμβακιού μας!

20) Και φυσικά πάντα συνεργαζόμαστε με ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ γιατί «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΠΑΡΑ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ»!

 

 

Μπαντής Αθανάσιος

Γεωπόνος ΑΠΘ, MSc.
athanasios_bantis@hotmail.com
6944782288

 

   

  

 

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website